Hello there!Käytämme evästeitä, jotta voimme varmistaa, että sivumme palvelevat sinua mahdollisimman hyvin. Jos jatkat muuttamatta asetuksia, oletamme sinun hyväksyvän evästeiden käytön verkkosivuillamme.
Tuoreimmat kuulumiset
Naisten joulumessut Wanhassa Satamassa
Naisten joulumessut Wanhassa Satamassa
27.11.2017 0

Työharjoittelijan terveiset
Työharjoittelijan terveiset
14.11.2017 0

Tampereen Kädentaitomessut
Tampereen Kädentaitomessut
10.11.2017 0

Lankakuulumisia
Lankakuulumisia
09.11.2017 0

Neuletapaamiset
Neuletapaamiset
08.11.2017 0

Työharjoittelijan terveiset

Kirjoittanut admin 14.11.2017 0 Kommetteja

Kesä Noonissa.

Löysin Noon Knitin viime syksynä etsiessäni koneneulontakurssia. Opiskelen Kouvolassa muotoilijaksi vaatetuspuolella ja kahden linjan yhdistyttyä, koulussamme luovuttiin perinteisten menetelmien kursseista. Olin kuitenkin utelias ja halusin oppia vaateteollisuuden tekniikoista. Niinpä osallistuin Noonin kurssille.

 

Neulekonekurssin tiloja

 

Pidin kovasti kurssista ja halusin oppia lisää neuleiden lumoavasta maailmasta. Noonin ammattitaitoisesta,

mutta silti rennosta hengestä inspiroituneena kyselin työharjoittelumahdollisuuksia tulevalle kesälle.

 

E: ”Miltä tuleva kesä näyttää Noonin osalta? Olisiko teillä tilaa yhdelle harjoittelijalle, vai olettekko kesän lomalla?”

O: ”Missä...? Eei olla, täällä me ollaan. Tervetuloa !

 

Noonin omaa mallistoa

 

Ensisijaisena toiveenani oli oppia hieman kaavoitusta, tekniikoita ja neulekoneiden käyttöä.

Olin myös utelias, millaisia erilaisia projekteja ja yhteistöitä neuleiden osalta voi tehdä.

Toivoin myös oppivani ohjeiden laatimista. Kaikki lankojen maailmassa kiinnosti minua.

 

300 kg uunituoreita trikookuteita lajiteltuna

 

Hyppäsin kyytiin vapun jälkeen jolloin Noon Knit juhlisti 1-vuotista taivaltaan Karhulan kulmassa. Viikko oli täynnä tarjouksia, tapahtumia, arvontoja ja onnentoivotuksia. Sain jo heti ensiviikoistani alkaen oppia, että neuleyrityksen pyörittäminen sisältää paljon työtä, ja paljon sellaista työtä jota ei suoraan ulospäin näe.

 

Mitä aluksi näin: Lankaliikkeen ylläpito, lankatilaukset, kurssit, oman malliston valmistus ja avoin neuleilta kerran kuussa. Iltapäivän kahvihetki.

 

Mitä nyt näen: Monipuolisen lanka-/käsityöliikkeen ylläpito, tuleviin uutuuksiin tutustuminen, lankatilaukset useilta eri maahantuojilta. Neulekoneiden ja kangaspuiden huolto, myynti ja käyttöopastus. Noonin oman malliston jatkuva kehittäminen, teko, ompeluviimeistely ja valokuvaaminen Uutuuslankojen mallikappaleiden ideointi, toteutus ja ohjeiden kirjoittamien. Useista eri lähteistä tulevien tilaustöiden suunnittelu, kaavotus ja toteutus. Erilaiset yhteistyöprojektit. Kurssien suunnittelu ja toteutus. Somen käyttö ja nettisivujen kehittäminen. Neuleillat sekä erilaiset tutustumis- ja teemaillat normaalien aukioloaikojen jälkeen. Huhhuh mitähän unohdin...ainiin!

-Kahvitauko.

 

Kataniasta suunnittelemani merihenkinen toppi

 

Lähdin harjoitteluun avoimin mielin ja sillä asenteella että kaikki uusi oppi olisi enemmän kuin tervetullutta. Suuri määrä uutta onkin ollut harjoittelun suola. Parhaiten pysyy tahdissa kun kaikki uusi on tuoreessa muistissa ja tekee riittävästi toistoja jotta oppi jää luuytimiin. Kesäloman jälkeen asioiden takaisin palauttelu otti taas pienen aikansa.

 

Tupsulangasta neulomani vaunupeitto pikkuiselle

 

Sain työharjoitteluni aikana laajan kuvan neulealasta; mitä kaikkea on mahdollista tehdä, mitä kautta ja millä mittakaavalla. Sain harjoitella ja oppia neulealan osa-alueita monipuolisesti: neulekoneen perusteita, mallineuleen suunnittelua, kaavoitusta ja toteutusta, ohjeiden kirjoittamista, varaston läpikäyntiä, näyteikkunoiden somistusta ja lankojen esillepanoa. Pääsin myös mukaan lankaesittelykäynneille ja tekemään liikkeellä asiakaspalvelutyötä.

 

Puffalan käsinvärjätyt ihanuudet esittelyssä  <3

 

Itselleni on aina ollut tärkeää että yritys jota edustan, omaa samankaltaisen arvomaailman kanssani.

Koen että Noonissa tehdään töitä suurella sydämellä, ennakkoluulottomasti, pieni pilke silmäkulmassa ja ahkerasti laadusta tinkimättä.

On ollut iso ilo olla pieni osa Noonin tarinaa ja toivon Noonilaisille kaikkea hyvää! Suuri kiitos että annoitte minulle mahdollisuuden ja aikaa oppia paljon.

Kiitos avoimuudesta, joustavuudesta ja luottamuksesta. Seurassanne aika kului kuin siivillä.

 

 

Nähdään taas!  <3

-Ella